DocuTom
 
 

Leven met een eetstoornis

Momenteel ben ik bezig met een intieme documentaire over leven met een eetstoornis. Een portret van Tom. Verder kan ik er nog niet veel over zeggen, alleen dat het nu al een van de meest bijzondere dingen is die ik heb mogen doen.

Een project dat tot dusverre zonder funding tot stand is gekomen, alleen Tom, ik en een camera. Simpel en klein, maar hopelijk goed genoeg zodat het Tom zijn verhaal recht aan doet. Binnenkort meer.

 

 
 

EXTREME DROOGTE IN ZUID-AFRIKA

De term klimaatverandering. Voor ons blijft het abstract, want hier in Nederland voelen we de gevolgen ervan nog niet. Toch lezen we veel over de gevolgen in andere landen, verspreid over de wereld. Ook landen waar de mensen traditioneler leven en minder financiĆ«le middelen hebben om zich te weren tegen de extreme weersomstandigheden. Hoe paradoxaal is het dat de ontwikkeling van de westerse wereld naar een 'moderne samenleving', leunend op industrie en fossiele brandstoffen, uitmondend in een cultuur van oneindige consumptie, er nu voor zorgt dat de meest kwetsbaren op aarde hiervan de lasten dragen?

Ook in Zuid-Afrika zijn de gevolgen voelbaar. Mens en dier wordt er getroffen door de ergste droogte in meer dan een eeuw. Hoe is dat mogelijk? En hoe gaan de mensen er daar mee om? Om deze vragen te beantwoorden laten wij boeren in de West-Kaap in de documentaire Awaiting Water aan het woord. Boeren die direct afhankelijk zijn van regenval voor hun levensonderhoud.  

Lees meer over ons project op: Voordekunst

 
 

Een documentaire door Sanne Raaijmakers en Gosse Bouma

Geproduceerd in samenwerking met Blindspot Films